Allsångsensemblen 2022

Allsång på Vallarna i Falkenberg är idag ett av Sveriges största allsångsarrangemang och lockar mängder av publik från både när och fjärran. Vallarna ligger underbart vackert precis intill Ätran och anläggningen kallas ofta för Sveriges vackraste friluftsteater.
Här får du sjunga hur mycket, hur länge och hur högt du vill och vart du än vänder dig möts du av äkta sångarglädje och ALLSÅNG I KUBIK!

Bernt Bengtsson

Allsångsledare, solist, bas

I år gör jag min artonde säsong på allsången och den sjunde som allsångsledare. Det känns fortfarande lika kul och inspirerande att tillsammans med ensemblen möta den härliga allsångspubliken och
alla sköna artister. Det sätter guldkant på sommaren!

Christina Tellqvist

Allsångsledare, solist, keyboard

Tänk att vi ska sjunga allsång tillsammans i år igen, som jag har längtat!
Jag har längtat efter allsångspubliken, doften av lind, valsmelodier på dragspel, de ljumma sommarkvällarna vid Ätran. Under dessa fem måndagar kommer själen fyllas på med efterlängtad gemenskap, glada skratt och fina melodier. Äntligen, nu kör vi!

Peter Bengtsson

Kapellmästare, gitarr

Allsång på Vallarna har blivit en kär tradition som numera är synonymt med sommar i Falkenberg. Årets säsong blir min fjortonde. Jag visste inte riktigt vad jag tackade ja till 2008, men det var så roligt att jag fastnade. Varje år bjuder på nya intressanta musikaliska möten och utmaningar, och tillsammans med ensemblen och den hängivna publiken brukar det bli rent magiska sommarkvällar. I sommar skapar vi åter ny magi.

Peter Larsson

Solist, sax, tvärflöjt

Nu är det äntligen dags för Allsångspremiären. Som jag har väntat på denna start efter en lång kall och ruskig vinter. Det här är årets höjdpunkt för mej. Att få stå på den här scenen i denna fantastiskt vackra miljön och möta alla människor som är här för att lyssna och sjunga. Underbart! Det är en härlig blandning av artister som man får äran att sjunga och spela med och det är ju pricken över i:et. Och att få vara med i Allsångsorkestern är en stor ära.

Andreas Sköld

Medproducent, ”Gubben i lådan”

Andreas Sköld gör i år sin sin andra säsong med allsången, där han tillsammans med gänget, byggt upp årets allsångsprogram.

Det blir spännande att i sommar igen, få känna på allsång i denna omtyckta form. En kombination av sång, skämt och andra trivsamma inslag som sammantaget lockar fram energi och glädje ifrån alla som medverkar på scen. Och det smittar förstås lätt av sig på publiken. Andreas medverkar två måndagar på scen.

Ulrika Larsson

Solist, dragspel

Musik har varit mitt liv alltid och 2009 fick jag möjligheten att få vara med i Sibbarpsrevyn
där jag spelade trummor och sjöng i orkestern, samtidigt kom jag med i Köingeteatern där jag ”skådespelade” och spelade dragspel. För några
år sedan var vi några som startade ett irländskt pubband som heter The Shanahans, där vi spelar irländsk musik plus lite andra kända covers, men att få stå på scen med er på Vallarna förra sommaren 2021 var en helt ny grej som jag är så lycklig och tacksam att jag fick vara med på.
I sommar blir det minst tre konserter, kul!

 
 
 
Sara Carlsson

Solist

”Första gången jag mötte den fantastiska publiken på Vallarna var 2003 och sen dess har det för mig alltid varit en av somrarnas höjdpunkter att få komma tillbaka hem och sjunga. 
I sommar ska jag få äran att spralla loss på Vallarnas scen under två måndagar och detta ser jag fram emot med värme i hjärtat. Vi ses i refrängen! ”

Mats Persson

Producent, musiker

Tillsammans med Bo Liljedahl har Mats varit med och startat allsången som nu firar nu 25 säsonger.
Musikkarriären tog sin början redan 1963 när Bo och Mats träffades och startade sitt första band, The Dailones. I slutet på 60-talet etablerades Matz Bladhs och Mats var en utav grundarna. Så
småningom bildades Bo&Matz Orkester. Mats producerar numera allsången och medverkar då och då på scen.

Peter Strandberg

Trummor

Peter har spelat professionellt i över 20 år och gör nu sin femte säsong på allsången. Utöver musiken finner man honom som eventchef för Mary Kay i Norden. ”Allsången i FALKENBERG har nu blivit en tradition för mig och det känns väldigt hedrande att få vara med här. Finns inget som slår Vallarnas publik och inramning”

Lars Åke Snus 

Piano, keyboard

Det känns,som vanligt, härligt att påbörja en ny säsong av ”Allsång på Vallarna” och åter få musicera med de fantastiska kollegorna i ensemblen!
En spännande utmaning i sammanhanget blir förstås att spela med alla artister och gäster.
Jag ser med glädje och förväntan fram mot sommarens allsångskvällar!

Magnus Helgesson

Trummor

Det är med stor spelglädje och förväntan jag åter igen ska få möta Vallarnas skönsjungande publik bakom trummorna i allsångsorkestern på Vallarna. Under de två sista allsångskvällarna i sommar håller jag takten bakom trummorna tillsammans med spännande artister och proffsiga medmusikanter. Vi ses och hörs! 🎶🥁/ Magnus Helgesson

Leif Johansson
Allsångsgeneral / annonssäljare

Jag är ett slags ”spindel i nätet” och koordinerar mycket som händer på teatern, både under repetitionerna och soundcheck men också under konsertkvällen med värdar och personal från FBTK och IF Böljan. Jag jobbar dessutom med annonser och sponsring. Det är kul att va en del av hela denna process.

Caroline Eriksson
Styling / biljettansvarig / scenkoordinator

Min uppgift på allsången är att styla ensemblen så att det blir en snygg helhet. Jag är även koordinator för allt som händer under föreställningen. Det är ett omväxlande jobb där man träffar många människor, allt från gästartister till publik, och att alla är så glada.

Robert Boman
Foto

Mitt jobb i sommar blir att fotografera det som händer under kvällarna. Jag känner starkt för detta uppdrag, sprang och lekte i området långt före de fanns en scen. Har sett området växa fram och bli den samlingsplats det är idag. Falkenberg är en stad jag älskar och Vallarna är en av favoritplatserna i staden. Jag är mycket taggad inför sommarens Allsång på Vallarna. När jag inte gör detta, fotar jag mycket sport. Är bland annat klubbfotograf i Falkenbergs FF, Falkenbergs volleyboll och Vinbergs innebandy där jag fotar samtliga hemmatcher. Kom gärna fram i sommar och bjud på ett leende framför kameran, vi ses!

Produktion:
Mats Persson, Peter Bengtsson / AB Allsång på Vallarna

Lokala arrangörer:
FBTK och IF Böljan Falkenberg

Teknik:
Peter Tellqvist, Ljus & Dekor

Bilder:
V-TAB

Texter:
Wernersson Idé

Layout & Tryck:
V-TAB Falkenberg

Hemsida:
Sajtbolaget